Čakali smo ga in ga dočakali, prvi dan prakse. Ko smo se zjutraj, s težavo, zbudili, se umili in pojedli zajtrk, smo se počasi odpravili proti lokacijam prakse.  Ker pa se je vreme odločilo, da nam bo malce otežilo delo, je začelo deževati, kar je povzročilo precej težav tudi v javnem prometu, saj se nekateri ljudje žal ne znajo peljati po dežju.

Seveda nam ni pomagalo, da smo prvič šli sami do prakse, ker nas večina poti še nima vtisnjene v spomin. Nekateri so imeli še večjo smolo, saj njihovih avtobusov sploh ni bilo, kar je povzročilo zamudo na delovno mesto že prvi dan. Na koncu smo vsi prišli na svoj cilj in začeli naš produktiven dan.

Največja težava prvega dne prakse je bilo seveda sporazumevanje, saj v večini delodajalci ne govorijo angleščine. V tem primeru smo se obrnili na Google prevajalca, s katerim smo dobili osnovna navodila, kaj naj bi danes naredili. Dajali so nam lažja dela, ki smo jih lahko, s svojimi že osvojenimi veščinami, naredili brez težav.

Naš delavni dan je bil kratek, saj je trajal od 9h do 14h, za tem pa smo se počasi odpravili nazaj v hostel. Tam smo se najedli, po debatirali o svojem dnevu ter o vsem možnem kar se je zanimivega zgodilo in si nabrali moči, saj je ob 18h sledil ogled mesta.

Na ogledu smo si ogledali največje turistične znamenitosti Córdobe, med katere spadajo vrata, katera so ločevala judovski del prebivalstva od ostalih, rimski most z zavetnikom mesta Rafaelom, mošejo, nato pa smo si ogledali še značilne ozke ulice, katere so bile okrašene z lončki rož, nazadnje pa smo si še ogledali rimski tempelj in trg.

Za tem se je vsak odpravil v svojo smer, nekateri raziskovat mesto, drugi pa nazaj v hostel uživati preostanek prostega večera. Na srečo se je vreme umirilo, tako da nas med hojo po mestu ni bilo strah dežja. Ker pa je tudi lepo pihljalo, nam ni bilo prevroče.