Zgodaj zjutraj sem se zbudila, se oblekla, pojedla zajtrk in se odpravila na avtobus. Vreme je bilo prijetno hladno. Po poti do avtobusa smo na tleh našle zanimive pokrove mestnih napeljav (npr. kanalizacije, elektrike), ki imajo motive mestnih znamenitosti.

Na delovno mesto v podjetju, ki se ukvarja s spletnim oglaševanjem, sem prišla nekaj minut čez deveto. Najprej sem dokončala nalogo od prejšnjih dni. Delala sem spletni oglas za nastanitev. Narediti sem morala oglas v različnih formatih, za telefon in računalnik. Uporabljala sem Photoshop. Naredila sem dva različna primera v vseh formatih. Ko sem to končala, sem dobila naslednjo nalogo. Trajalo je nekaj časa, da mi je mentor razložil navodila, saj ne govori ravno najboljše angleško, jaz pa ne špansko. Pri razlagi se je zelo potrudil, pomagal si je s Google prevajalnikom in na koncu sva prišla do skupnega jezika. Logotip je bil narisan v Photoshopu, v pixlih, jaz pa sem ga mogla narisati v Ilustratorju, v vektorski obliki. Photoshop imam preveden v angleščino, Ilustratorja pa ne, tako da sem imela malo težav, vendar sem večino časa uporabljala bližnjice na tipkovnici. Uporabljala sem Pan tool.

Zaposleni v podjetju so ves čas uporabljali izraz »Vale« in nisem vedela kaj pomeni. Tako, da sem vprašala. Ugotovila sem, da »Vale« pomeni ok. Ko je ura odbila dve sem se odpravila proti avtobusni postaji. Ravno ko sem stopila iz stavbe je začelo deževati. Z dvema sošolkama smo počakale na avtobus pod streho podjetja, v katerem delata.

Ko sem prišla v hostel sem bila sestradana. S cimri smo si spekli tortilje. Bile so odlične. Spekli smo piščančje meso, narezali paradižnik, kupili smo si koruzo, majonezo, kečap, namaz iz avokada, jaz sem si dala notri še malo sira, ki nam je ostal od prejšnjih dni.

Po kosilu sem šla do profesorice Kokol, da sem izpolnila osebne podatke v Europass. Potem smo imeli popoldanski počitek oziroma, kot rečejo španci »siesta«. Okoli osmih sva se z cimro odpravili v mesto, malo po trgovinah.

In to je bil moj dan.