Sobota se je pričela ob 8ih zjutraj, ko smo se vsi zbudili, oblekli in zajtrkovali. Ob 8.45 smo se sestali pred hostlom, da se odpravimo na ekskurzijo v Sevillo. Po skoraj dveh ur vožnje z avtobusom, ki sem jih jaz prespala, smo končno prispeli.

Tam smo se srečali z našim vodičem, ki nam je najprej predstavil Plazo de España. Ta je najbolj znan trg v mestu so leta 1929 zgradili za namene Expa, simboliziral pa je mir med Španijo in njenimi bivšimi ameriškimi kolonijami.

Nato smo se sprehodili na nasprotno stran ceste in skozi park, kjer so v srednjeveških časih zakurili ljudi ki so bili obtoženi krivoverstva. Prehodili smo tudi ulice bivše judovske četrti, ki je imela kriminalno ozke ceste. Ogledali smo si še veliko drugih znamenitosti v mestu. Po prostem času, kjer smo si lahko mesto ogledali sami, smo se ob 16.30 zbrali in vrnili nazaj v hostel. Bili smo tako utrujeni, da smo se hitro uredili in odšli spat.

V nedeljo smo končno lahko dlje spali, zato se nam je dan ob 12ih  šele prav začel. Po hitrem kosilu smo se manjša skupina dijakov in profesor Petučnik odločili, da bomo obiskali živalski vrt ki je v bližini. Avtobus nas je ob 15.10 pobral in po krajši vožnji smo prispeli.  Živalski vrt je bil dokaj majhen a je imel veliko luštnih živali, ki so zaradi vročine vse spale ali se skrivale v senci.

Po ogledu živali sem si kupila plišeka v trgovini, za spomin. S prijateljico sva ga peljali na prvi sprehod do hostla. Konec dneva smo večinoma preživeli v hladni sobi in se odpočili od vročine.