Danes sem imela prost dan, saj delodajalca ni bilo, zato sem izkoristila možnost za daljši spanec. Zbudila sem se okoli 9. ure pozajtrkovala, nato sva se s sošolko odpravili po mestu, ter obiskali dva muzeja. Najprej sva šli v muzej Torre de la Calahorra, stražni stolp iz 12. stoletja. Dobili sva woki toki skozi katerega sva poslušali zgodovinske zgodbe, ob njih pa si ogledovali kipe, makete, orodje, oblačila … Najboljši del je bil, ko sva prišli na vrh, saj je od tam čudovit razgled na mesto, še posebej na most iz rimskih časov.

Od tam sva se odpravili naprej v Center sodobne umetnosti Andaluzija (Centro de Creación Contemporánea de Andalucía). Ugotovila sem da me sodobna umetnost ne privlači tako kot stara, saj se mi zdi starejša bolj skrivnostna, oblita z zgodbami iz preteklosti. V muzeju je tudi soba z udobnimi sedeži in velikim ekranom, na katerem sva si lahko ogledali film.

Ko sva končali z ogledom sva se odločili za počitek v hostlu, saj sva bili utrujeni zaradi hoje po vročini. Najin dan sva izkoristili še za poskus tradicionalne španske hrane v lokalu Bar Santos, ki nam ga je predlagala vodička, ki nas je povedla po mestu prvi teden. Hrana nama ni bila preveč všeč, zato sva obiskali še Burger King. Ker pa sva obe ljubiteljici kave, sva si po kosilu privoščili še kavo iz Starbucksa.

Vrnili sva se v hostel pripravili na spanje, ter ob Netflixu čakali na sestanek.