Zadnji petek na našem izobraževanju v tujini je še posebej pomemben dan, saj je tudi zadnji dan pri naših delodajalcih. Jutro sem preživel zelo lepo. Zjutraj se vstal iz tople postelje in se pripravil na zadnji delovni dan.

Oblekel sem se v delovno opravo in se odpravil na zajtrk z obvezno kavico. Po zajtrku sva se z Saro napotila proti avtobusni postaji, kjer stopiva na avtobus, ki naju dostavi direktno pred vrata najinega salona. Kot običajno je bil tudi ta petek natrpan z različnimi frizerskimi deli in poln novih izkušenj.

Salon sem zapustil z nasmeškom na obrazu in z eno izkušnjo več. Zahvalil sem se svojemu mentorju in njegovim delavcem za nepozabljivo dogodivščino in predajanje njihovih znanj.

Prispel sem nazaj v hostel kjer me je pričakalo kosilo od mojih dveh sostanovalk in boljših prijateljic na tej izmenjavi, hvala Maša in Nika L.! Po kosilu je seveda bil čas za moj vsakdanji popoldanski počitek oziroma po špansko rečeno “siesto”.

Ko sem se prebudil iz mojega popoldanskega spanca nas je čakalo še zadnje fotografiranje s Training Europe. In tako me še čaka zadnji opravek moje izmenjave. Iskanje čudovitega magnetka Cordobe za naš hladilnik v Mariboru. Po tem opravku smo se še seveda morali zadnjič ustaviti v Starbucks-u in v spiti najboljšo kavo v mestu Cordoba.

Seveda pa smo morali dan zaključiti s pojedino sadja ob sestanku, ki so nam ga vsak dan pripravili profesorji.