V torek, 31. 5. 2022, smo bili vsi polni nestrpnega pričakovanja, saj smo se srečali z delodajalci, spoznali delovna mesta in način dela. Nekateri med nami so prvi delovni dan že pridno delali, drugi smo opravili le uvodne sestanke z delodajalci, spoznali proces dela, opremo in bodoče sodelavce. 

Dan je bil vsekakor poln novih izkušenj. Postavljeni smo bili pred nove izzive. Naši občutki so nihali od navdušenja do strahu. Vsi  smo imeli organiziran prevoz do delovnih mest, kar nas je prijetno presenetilo. Vseh šest modnih oblikovalk je pri istem delodajalcu. PUD bomo opravljale v majhnem butiku, kjer se ukvarjajo z vezenjem prtičkov, robčkov, torbic in s poslikavo lončenih vaz. Čeprav nas ni sprejela naša delodajalka, saj je bila zaradi bolezni odsotna, smo bile prijazno sprejete. 

Pokazali so nam izdelke, ki jih bomo vezle tudi me, pri čemer se bomo naučile različnih tehnik. Seznanili so nas tudi s pomenom pestrosti motivov. To so najpogosteje rože, ptice in portugalski napisi, ki pa niso napisani slovnično. Legenda pravi, da so dekleta naredila robec, na katerega so izvezla razne motive in napise ter robec odnesla s seboj v cerkev. Dekle je robec položilo na ramena fanta, ki ji je bil všeč. Če je imel naslednjič v cerkev ta robec s seboj, je to pomenilo začetek romantične veze. 

Naše delo bo predvidoma potekalo od tretje do sedme ure zvečer. Kljub slabemu vremenu smo se dijakinje modnega oblikovanja po prvem delovnem dnevu odpravile na sprehod raziskovat skrivnosti Brage