Sobota, 4. 6. 2022, dan za počitek. Niti ne. Ob 5. 30 zbor pred apartmaji in ekskurzija v Lizbono. Ogled glavnega mesta Portugalske, ki ima približno 2 milijona ljudi, kar je približno toliko,  kot ga ima naša Slovenija. 

Do Lizbone smo se vozili 4 ure, avtobus pa smo delili tudi z drugimi dijaki. Pot v Lizbono smo si krajšali s kartanjem in zbadanjem. Smeha je bilo na pretek. 

Peljali smo se mimo stadiona, v katerem je začel trenirati Ronaldo, ogledali smo si most in nekatere znamenitosti. Za potešitev lakote smo imeli na voljo le dobrih 45 minut. Sledil je nekajurni ogled s soncem obsijane Lizbone. Naša zadnja postojanka je bila Fatima, v bližini katere smo tudi večerjali. 

Ko smo se vračali, smo dijaki SŠOM na avtobusu pokazali naše talente in na ves glas zapeli. Čas je minil, kot bi mignil, mi pa smo utrujeni, vendar z nasmejanimi obrazi in polni novih spoznanj, odšli do naših nastanitev.  

Naš čas na Portugalskem mineva zelo hitro, vsak dan sklepamo nova prijateljstva, dobivamo nova znanja in izkušnje ter počasi spoznavamo, kako je živeti v vlogi odraslega. 

Pred apartmaji smo pokazali, kako se pleše polka. Nasmejani smo odšli spat.