Nedelja, 5.06.2022. Po dolgem dnevu v Lizboni je končno prišel dan za počitek. Po celodnevnem izletu smo bili  zelo utrujeni, spali smo vse do 11. ure. Nedelja je bila namenjena prostemu času in to smo z veseljem izkoristili. Naša skupina se je cel dan družila z Ljubljančani, ki smo jih spoznali že med tednom. 

Z njimi smo se družili v nakupovalnem središču v Bragi, kjer so trgovine so tukaj odprte tudi v nedeljo. Seveda je v mestu tudi ogromno različnih  restavracij. V eni o njih je celotno drugo nadstropje napolnjeno z različnimi ponudbami hrane od azijske, italijanske do portugalske.  

Najboljša stvar, ki sem jo kupil v nakupovalnem centru, pa sta bili dve gramofonski plošči, ki sem si jih izjemno želel. Po dolgem sprehajanju po centru smo se odpravili nazaj v apartmaje.  

Popoldne pa so nas zopet presenetili Ljubljančani. Skupaj smo v majhni sobi plesali Just dance in pekli okusne palačinke. Dan se je počasi prevesil v noč, toda na Portugalskem se življenje takrat šele začne.  

Vzdušje na ulicah je živahno, ljudje plešejo, prepevajo pesmi in se veselijo. Ulice so okrašene in obarvane v živahne barve. V tem času je v mestu mnogo zabav in praznovanj, nedolgo nazaj pa je v bil v mestu, kje se dogodki kar vrstijo, tudi rimski festival, v tem tednu pa bodo praznovali še dan Portugalske. 

Nedelja se je spremenila v ponedeljek, kar je pomenilo nov delovni dan in dan za nove delovne zmage.