Kandidati, ki se želite vpisati v program tehnik oblikovanja, morate za vpis v program opraviti tudi preizkus likovne nadarjenosti. Na preizkus se prijavite z ustrezno prijavnico, ki jo do 2. marca 2023 oddate na šolo. Prijavnico lahko oddate po pošti, prinesete osebno na šolo ali pošljete skenirano po elektronski pošti (na naslov katja.kokol@ssom.si).

Na Srednji šoli za oblikovanje Maribor bo preizkus potekal v soboto, 11. marca 2023, ob 9. uri. Razpored učencev po učilnicah bo na dan preizkusa objavljen pri vhodu v šolo. Preizkus bo trajal približno 5 ur, obsegal pa bo risanje po modelu, preizkus likovne ustvarjalnosti, ploskovno-barvni preizkus in konstrukcijsko-prostorski preizkus.

Kandidati morate s seboj prinesti svinčnike različnih trdot (npr. HB, 3B, 6B …), pet risalnih listov formata A3, pet šeleshamer papirjev formata A3, radirko, šilček, lepilni trak, tempera barve, čopiče, paleto ali podlago za mešanje barv, posodo za vodo, krpico, škarje in/ali tapetniški nož, lepilo, trikotnik in šestilo.