Mobilnost Erasmus +: 11. 3. 2023

Končno je napočil dan, ki smo ga vse nestrpno pričakovale. Obisk v LORO PARQUE. Dan se je začel precej vznemirljivo, saj si večina  deklet predhodni večer ni napolnila avtobusne vozovnice, zato smo morale v zgodnjih urah oditi izpred apartmaja, da smo pravočasno uredile. Vožnja je hitro minila, prispele smo v Puerto de la Cruz, v katerem je ta znani park z živalskim vrtom.  Med kratkim sprehodom do parka smo v daljavi občudovale ognjenik El Teide, zavit v rahlo meglico, ki je tudi najvišja gora v Španiji. Visok je 3.718 metrov.

Začetni del ogleda parka smo prehodile skupaj s profesoricami in naredili skupen “selfie”, oblečene v šolske majice –FOMB SŠOM. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zelo primerno za sprehod po poteh parka med čudovito vegetacijo in živalmi. Navdušili so nas pingvini, še prav posebej pa tri predstave, in sicer z orkami, delfini ter morskimi levi. Tudi naša Nika se je opogumila in med predstavo ork zavzela sedež v »splash zone« ter tako na lastni koži občutila moč teh morskih živali. Ob koncu ogleda smo pri izhodu poiskale fotografijo naše skupine, z njo smo namreč hotele presenetiti profesorico, a smo ugotovile, da so bile en korak pred nami.

Na poti nazaj do avtobusne postaje smo šle mimo vulkanske plaže, ker je Tenerife otok vulkanskega izvora, so tipične plaže s črnik peskom. Ob zaključku smo že delale načrte za prihodnji dan, saj nas čaka še eno vznemirljivo doživetje, obisk Siam Parka, ki je vodni park, privlačen za nas, mlade.

Alja Muršec