DAN D, ZAČETEK NAŠEGA POTOVANJA

Potovanje na našo destinacijo na Portugalskem smo začeli 28. maja 2023 pred našo šolo ob 11.30 uri. Profesorici sta nam razdelili karte in podali nekatere pomembne informacije in nas razporedili v dva kombija s katerima smo se odpeljali na letališče na Dunaj.

Pot je minila hitro, vmes smo imeli  postanek.  Na letališču nismo imeli nobenih težav, skozi običajne postopke smo v dobri uri opravili vse potrebno in že smo bili po kratkih foto zabeležkah vkrcani na letalo, ki nas je peljalo  v drugi kraj.

Na letalo smo se vkrcali ob 16.50. Ko smo čakali na polet se je sicer malo zavleklo zaradi prevelike količine zračnega prometa, tako je imel let eno uro zamude. Leteli smo 3 ure in že smo pristali v Portu.

Pristali smo malo pred osmo uro zvečer, pobrali svojo prtljago in pred izhodom sta nas čakala šoferja katera sta nas popeljala do naših apartmajev.

Predem pa smo šli do naših začasnih prebivališč smo se še ustavili na bencinski črpalki in si kupili nekaj vode in sendviče.

Pot do apartmajev je trajala slabih 20 minut, med vožnjo smo videli prve utrinke mesta Braga in Portugalske nasploh. Pred apartmajem nas je pričakal lastnik, ki nam je razkazal stanovanje.

Ob prihodu  v apartma je bila že pozna ura, malo smo še raziskali po apartmaju, pospravili smo kovčke, odšli na kratek nočni sprehod, da si ogledamo okolico in dobimo prvi vtis. Pozdravile so nas nočne Braške ulice.

Blog zapisal ROK BEDNJANIČ