OBISK

Prebudili smo se v oblačno jutro, v katerem nas je Lara presenetila z zajtrkom. Ob naši stalni uri smo se odpravili od doma do avtobusne postaje in jaz dalje do salona.

Danes je bila v salonu večja gneča kot po navadi: najprej sem oprala lase petim strankam, nato pa sem celo prvič navila trajno. Imela sem tremo, vendar sem ob zaupanju stranke in delodajalke delo dobro opravila.

Po malici pa sta me prišli obiskati profesorici Petra Klima in Jolanda Obronek. Mojo delodajalko Patricio sta povprašali, kako poteka delo v salonu, kako sodelujem in kakšno mnenje imajo glede mojega dela. Odgovori na vprašanja so bili zelo pozitivni in so presenetili tudi mene. Povedala je celo, da bi me kar obdržala tukaj, kar me je še posebej razveselilo.

Preden sta profesorici odšli, smo naredili še skupno fotografijo in se poslovili. Do konca delovnega časa sem še postrigla dve stranki ter pomagala pri balayagu. Z delom sem končala pozno popoldan in se odpravila v trgovino, kjer sem srečala Evo in Laro. Skupaj smo nabavile potrebne stvari ter se odpravile nazaj do apartmaja.

Kakor hitro smo se doma razpakirali, smo se morali že takoj odpraviti do Grey apartmaja, kjer smo se dobili s profesorji. Presenetili so nas s čipsom in pijačo. Ob prigrizkih smo se pogovorili o dnevnikih za prakso, vpisovanjih računov ter o jutrišnjem izletu v glavno mesto Portugalske – Lizbono.

Amadea Pušnik