Danes sve se z Catarino zbudili precej zgodaj, saj sva se z najino delodajalko Mario Hurtado dobili v Šoli Las Indias, kjer je imela predavanje o svojem delu. Predstavila je polstenje. Po predstavitvi smo se odpravili v drugo učilnico, v kateri smo skupaj z dijaki Las Indias imeli delavnico mokrega polstenja. Ko smo končali, smo se z Catarino in Mario odpravile v njeno delavnico, kjer sva izdelali še en šal in baretko, nato pa sva se odpravili domov.

Domov sva se peljali s tramvajem. Po poti sva se ustavili v Mercadoni, kjer sva kupili hrano za naslednji teden in vodo, saj na Tenerifu nimajo nobenih naravnih izvirov pitne vode. Ko sva se vrnili v apartma, sva si za kosilo pripravili rižoto. Po kosilu sva se malo spočili, nato pa sva se odpravili na streho apartmaja, kjer sva se družili z ostalimi dijaki. K prijetnemu vzdušju sta pripomogla tudi temperatura 28 °C in zvok igranja na bobne naših sosedov.

Po večernem sestanku sva se odpravili na sprehod po mestu in si privoščili »gellato« ki je bil zelo okusen. Ko sva se vračali v apartma, sva šli mimo butika s prekrasnimi poročnimi oblekami. Po vrnitvi v apartma sva do konca pojedli »gelato« in občudovali razsvetljeno mesto.

Tadeja Horvat