DAN 13

Nekateri smo začeli dan z jutranjim tekom ob plaži, ki ga je vodila profesorica Mojca Kranjčič. Zrak in temperatura sta bila zelo primerna za rekreacijo. Tekli smo po zelo urejeni sprehajalni poti ob plaži do ruševin v Sidu, skupaj približno 5 km. S pogledom na morje in plažo je tek prijetnejši. Nato sta sledili jutranja osvežitev v hotelskem bazenu in kavica, ki smo si jo pripravili sami. Dan smo pričeli pozitivno in osvežilno.

Dopoldne sta nas na delovnih mestih obiskali ravnateljica in profesorica Mojca Krajnčič. Spoznali sta se z delodajalci, si ogledali delavnico in prostore za oblikovanje.  Spremljal ju je profesor angleščine na srednji šoli v Turčiji, ki je hkrati tudi prevajal, da je komunikacija lažje stekla. Pogovorili smo se o zadovoljstvu na delovnem mestu, o pravilih, znanju in veščinah, ki smo jih do sedaj pridobili, in željah za naprej.

Po obisku smo nadaljevali z delom, kjer smo osvežili dizajn za kavarno in pekarno. Delo je bilo monotono, vendar smo se potrudili po naših najboljših močeh. Delovni dan je potekal počasi, saj smo enako delo opravljali vseh šest ur. Uporabiti smo morali nov program CorelDRAW, ki ga nismo navajeni, saj ga v šoli pri praksi ne uporabljamo, zato je bil to kar velik izziv.

Po končanem delu smo si privoščili zaslužen počitek in nekaj prigriznili. Dogovorili smo se za večerno igro odbojke na plaži. Pridružili so se nam domačini. Med igranjem smo ugotovili, da smo mnogo bolj podkovani v pravilih igre kot v sami igri. Bilo je kar zabavno.

Dan smo zaključili z večerjo v bližnji restavraciji, kjer so nas presenetili z odlično plesno predstavo. Profesionalni plesalci so odplesali kar nekaj latinsko-ameriških plesnih točk. Oder in restavracijo sta razživela glasba in plesni duh. Tudi sami smo na koncu zaplesali z njimi.

Çok sıcak bir gündü. (Bil je zelo vroč dan.)

Sofija van Cautern in Nina Jančec