DAN 16

 

Dolgo pričakovani vikend je končno potrkal na naša vrata. Današnje jutro se je pričelo nekoliko kasneje, saj smo si privoščili daljši spanec. Po poznem zajtrku smo se zbrali ob bazenu, kjer smo skupaj z ravnateljico in profesorico urejali potrebno dokumentacijo za našo prakso na posameznih delovnih mestih v okviru programa Erasmus+, pregledali finančno stanje in naše dnevnike PUD-a. Pisanje poročil – dnevnikov nam vzame veliko časa.

Vsak dan se sprehodimo ob obali ali po glavni cesti, kjer je veliko hotelov. Nekateri izgledajo kot palače, prav vsi pa so zelo zanimivi in zelo drugačni. Turška arhitektura je zelo pestra in bogata. Prestižnejši hoteli imajo zelo lepo urejeno okolico z bujno in pisano vegetacijo.

Zgodaj popoldne je sledila zabava ob hotelskem bazenu, ki smo si jo popestrili z igranjem odbojke v vodi in s plavanjem. Sezona turizma v Turčiji se je začela in s tem tudi novi gostje v hotelu. Z mladimi Turki smo se spoprijateljili in skupaj igrali odbojko v bazenu. Bilo je zanimivo, čeprav je komunikacija zelo težka, ker skoraj nihče od njih ne zna angleško.

Obiskal nas je koordinator Furkan in z njegovim GoPro-jem smo naredili veliko zanimivih slik in posnetkov pod vodo. Ob vodnih norčijah nismo pozabili na osvežitev z lubenico.

Prijetno utrujeni smo se odpravili v sobe, ker nas je čakala priprava poznega kosila in sobotno sproščeno vzdušje. Prosti dnevi zelo hitro minejo in še preden smo se prav zavedli, se je dan prevesil v večer.

Zvečer sta nas z odličnimi palačinkami razveselili profesorica Mojca Krajnčič in gospa ravnateljica. Spekli sta približno 80 palačink. Za konec sobotnega večera smo še malo zaplesali ob turški glasbi. Prijetno utrujeni smo zaspali in se pripravili za nedeljski izlet v Antalyo.

 

Misel dneva: izin günü (prost dan)

 

Neja Štih in Lana Žvikart