DAN 19

Danes je poseben dan, saj smo zaključili s praktičnim usposabljanjem v Turčiji. Dijaki smo se še zadnjič odpravili k svojim delodajalcem. Opravili smo še zadnje dodeljene naloge in tako končali z našim delom. Da bi izkazali hvaležnost za priložnost, ki so nam jo omogočili, smo jih obdarili z različnimi spominki iz Slovenije. Vsak spominek je prikazoval značilen simbol našega doma. Delodajalci so bili ob prejemu daril presenečeni in veseli. Ker pa naše sodelovanje ni bilo samo enostransko, so nas tudi oni presenetili z majhnimi pozornostmi, nad katerimi smo bili navdušeni. Proti koncu delovnika smo se poslovili od vseh delavcev, s katerimi smo preživeli 3 tedne, zato je bilo slovo polno različnih občutkov.

Popoldne smo se s sošolci odločili, da bomo dobro izkoristili iztekajoči se čas in pridobili nove, zanimive spomine. Odpravili smo se proti plaži, kjer smo preizkusili »parasailing«. Ta preizkušnja je bila polna adrenalina in dobrih občutkov. Ko smo viseli visoko nad morjem, smo občudovali naravo in prečudovito mesto Side. Po spustu smo se osvežili v svežem morju in čas na plaži končali s sončenjem.

Ko se je bližal večer, smo se sprehodili po mestu, kjer smo nakupili še zadnje spominke. Ti nas bodo spominjali na nepozabne dneve, ki smo jih preživeli v Turčiji. Dan smo zaključili s kartanjem ob hotelskem bazenu.

Özel duygular (posebni občutki).

Zoja Altbauer in Zoja Vrabl