Tudi v šolskem letu 2023/24 so dijaki 2. in 4. letnika modula grafično oblikovanje sodelovali v e-twinning projektu. Partnerji projekta so bili: Škola za primijenjenu umjetnost Rijeka, Hrvaška; Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek; Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb; Škola likovnih umjetnosti Split; Srednja šola za oblikovanje Maribor, Slovenija; Kaunas Antanas Martinaitism Kaunas, Litva in drugi.

Tokrat je bila tema HISTORICIZEM. Projekt je trajal od oktobra 2023 do maja 2024.

Ves promocijski material bo postal trajno gradivo za delo z dijaki in s sodelavci. Namen projekta je, da dijaki prepoznajo vrednost historicizma in da bodo promotorji uporabe kulturnih vrednot v svojem okolju. Skratka, izvedba projekta naj bi močno vplivala na prihodnje sodelovanje med partnerji in člani projekta ter na življenje širše lokalne skupnosti.

Pod mentorstvom učiteljice Marije Toure so dijaki vsak mesec izvedli določene aktivnosti, povezane z raziskovanjem arhitekture, likovne in uporabne umetnosti iz obdobja historicizma v Mariboru. Dijaki so ustvarili animacije in razglednice z obogateno resničnostjo.

Ob zaključku projekta je bila organizirana zaključna razstava del vseh partnerjev in udeležencev, in sicer v Šoli uporabnih umetnosti na Reki – v galeriji šole in v mestni knjižnici.

Katalog izdelkov:

Exhibition eTwninning HISTORICISM