7. dan: 30. 5. 2025
Danes smo se spet odpravili k delodajalcem, pri katerih opravljamo prakso. Frizerji smo v salonu barvali, strigli, modno barvali (bayalage), umivali, pletli kite z umetnimi lasmi in kodrali lase. Opazovali smo tudi postopek izdelave pirsinga v nosu.
Medijski tehniki so nadaljevali z včerajšnjim delom, se posladkali z baklavo in zelo uživali.
Turška baklava je tradicionalna sladica iz tankih plasti testa, ki je napolnjena z mletimi oreščki, premazana z maslom, pečena in nato prelita s sladkornim sirupom. Gre za bogato, sladko in hrustljavo sladico, ki se pogosto postreže ob posebnih priložnostih ali praznikih, kot je bajram.
Modni oblikovalci so danes pomagali v trgovini zlagati oblačila na police, ki so bila kasneje za prodajo. Najboljši del dela je bil, ko so skupaj z delodajalcem zaplesali na pesem Pitbulla.
Grafična oblikovalka in oblikovalka uporabnih predmetov sta uživali v njihovi tradicionalni sarmi in izdelovali 3D-model hiše. Turška sarma, znana v turškem jeziku kot »yaprak sarma«, je tradicionalna jed, pri kateri se listi vinske trte polnijo z mešanico riža, začimb in včasih tudi mletega mesa. Nato se listi zavijejo v majhne zvitke in počasi kuhajo v loncu.
Sarma je mehka, aromatična in rahlo kisla zaradi limoninega soka ali vloženih listov. Različica brez mesa je lahkotna in osvežujoča, medtem ko je mesna bolj nasitna.
V popoldanskih urah nas je dosegla nevihta. Premočeni smo se vrnili v hotel in si pripravili kosilo, preostanek popoldneva pa smo preživeli skupaj ob igranju kart.
Taja Črešnik, Babara Zorman