Erasmus eTwinning Cmepius | Spletna stran OŠ Toneta Čufarja Maribor

Erasmus+ strateška partnerstva z naslovom THE WAY OF JEANS

(št. 2018 – 1 – RS01 – KA202- 000435)

V projektu učitelji sodelujejo pri razvijanju e-učbenika za izdelke iz jeansa. Projektni partnerji so iz Srbije, Turčije, Slovenije. V projektu sodelujejo 4 učitelji, ki s svojim strokovnim znanjem pripomorejo k nastajanju novih mednarodno primerljiv gradiv.

Trajanje projekta 1. 10. 2018 – 1. 10. 2019.

Vrednost projekta: 68.004 €, od tega je vrednost aktivnosti za SŠOM 13.474 €

“Izvedba tega projekta je so-financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.”

Koordinatorici projekta: Alenka Lukić in Ksenija Plazl

Projekt The way of Jeans je uspešno zaključen. S projektnimi partnerji iz Novega Pazarja (Srbija) in Izmirja (Turčije) smo oblikovali čudovite prijateljske vezi, ki se nadaljujejo tudi z neformalnim sodelovanjem na strokovnem področju. Vsi strokovni sodelavci so opravili čudovito delo, izmenjavali izkušnje in se nam predstavili na področjih, kjer so strokovno izredno močni in kjer tudi okolje omogoča razvoj prav na področju tekstilne industrije ne samo jeansa, temveč široke palete tekstilnih izdelkov in modnih dodatkov.

V sklopu projekta je nastal učbenik za krojenje in modeliranje oblačil iz jeansa, ki je edinstven na tem geografskem področju.

Več na:

Project web description

Tehnike konstruiranja in modeliranja oblačil iz džinsa – učbenik