Klemen Kekec z animiranim filmom družbi nastavil ogledalo

Vir: https://net-tv.si/klemen-kekec-z-animiranim-filmom-druzbi-nastavil-ogledalo/

V okviru 10. Glazerjevih dnevov je v Domu kulture Ruše potekala premiera animiranega filma Square avtorja Klemna Kekca. 10 minutni risani film govori o drugačnosti posameznika v družbi, nastal pa je v organizaciji Javnega zavoda Cezam Ruše.

V Domu kulture Ruše je potekala premiera animiranega filma Square avtorja Klemna Kekca, ki pravi, da kratko animacijo lahko izdela že v desetih minutah, čeprav celoten izdelek vzame veliko več časa.

Klemen se z risanimi filmi ukvarja že od otroštva. Lani pa je prejel nagrado za najboljši animirani film (Hangover Blooze) na filmskem festivalu v Dubrovniku.

Ker gre za animiran film, se večini morda zdi, da je primeren tudi za otroke, vendar njegovo sporočilo o drugačnosti posameznika v družbi je namenjeno tudi starejšim generacijam.

Animiran film je nastal v organizaciji Javnega zavoda Cezam Ruše, kjer močno vzpodbujajo mlade h kreativnosti in nadaljevanju razvoja na njihovih področjih.

Klemen posebnih ciljev za prihodnost nima oz. sledi le enemu, to je nadaljnje trdo delo.

Premiera  je potekala v okviru iz marca prestavljenih 10. Glazerejevih dnevov, ki se danes zaključujejo z pogovorom z Veronikinim nagrajencem, pesnikom Borutom Gombačem.