18. januar 2021 ob 16:54
Vir: https://www.zadovoljna.si/intervju/zala-gasper.html

Gašper Šantl: Vse je za nekaj dobro

Zala Kralj in Gašper Šantl sta pred minulimi božičnimi prazniki sta med poslušalce poslala skladbo Sto idej. Pesmi sta dodala še navodila za poslušanje, ki so popolnoma v njunem slogu. Sto idej je danes dopoldne postala Zimska pesem in pol tega tedna.

Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Se po letu in pol še čutijo pozitivni učinki nastopa na velikem evrovizijskem odru ali se vam zdi, da so ljudje na to že malo pozabili?

Huh, težko komentiram zaradi trenutne situacije. Za naju je dejstvo, da vsaj v neki pomembni meri pogrešava, zato tudi delava na tem, da imava nov program, da sva pripravljena na to, ali se bodo prizorišča spet odprla. Tudi na vašem koncu še nisva uspela predstaviti albuma, bi ga definitivno želela predstaviti še pred izidom naslednjega albuma.

Z Zalo vama med epidemijo res ni dolgčas. Lahko bi rekli, da sta v zadnjih mesecih postala modna svetovalca! Ustvarjala sta svoje puloverje. Kako je prišlo do te zamisli?

To željo sva imela že dolgo. Enostavno se nama je enostavno zdelo luštno, ker sva s tem podprla neko tako malo slovensko, mikro slovensko proizvodnjo. Zdaj že razmišljava, kaj bova naredila za naslednjo pesem.

Kako gledata na to obdobje, v katerem smo, z vidika ustvarjalnosti? Se zlahka rojevajo nove ideje?

Pri naju je težje kot je bilo prej zaradi tega, ker več si ti dogaja, več si naokoli, več imaš inspiracije. Najine občutke med samo karanteno sva izrazila že lani poleti s pesmijo Ubijalci sanj in zdaj dalje raziskujeva najine občutke in je malo težko, ker so si dnevi preveč podobni, tako da iz tega vidika bi rekel, da definitivno ni blagodejna ta karantena, ni neka inspiracija, je pa nek nov izziv v življenju. Mislim, da nam da to na dolgi rok nekaj več globine in vse je za nekaj dobro, če se uspeš skoncentrirati na tisto.

Jaka Zalar

 

Več tudi na: Gašper Šantl: Vse je za nekaj dobro | Radio Koper (rtvslo.si)