Intervju – Loui Ferry: Za vsako uspešno pričesko … stoji Loui!

ZA ZNAMKO LOUI FERRY SE SKRIVA VILI KODERMAN, 24-LETNI KIDRIČAN, KI MU JE V TUJINI USPELO V FRIZERSKEM POKLICU. EDEN IZMED NAŠIH NAJUSPEŠNEJŠIH MLADENIČEV V TUJINI SE VSAK DAN SREČUJE Z ZVEZDAMI SVETOVNEGA KOVA. POT PROTI HOLLYWOODU SI JE ZAČEL UTIRATI NA DOMAČIH TLEH, PRI 18. LETIH PA JE V MIAMIJU ZAČEL SODELOVATI S PRIZNANIM ITALIJANSKIM FRIZERJEM ANGELOM SEMINARUJEM. DANES JE EDEN OD NAJBOLJ ZAŽELENIH MODNIH FIZERJEV, NA POKLICNI POTI JE TAKO NALETEL NA RIHANNO, EVO LONGORIA, DAVIDA GHANDYJA, KENDALL JENNER, KARLIE KLOSS, KARLA LAGERFELDA, NAOMI CAMPBELL IN ADRIANO LIMA, OSTRIGEL PA JE TUDI KATARSKEGA PRINCA. PRED NJIM JE SVETLA PRIHODNOST IN NEKAJ TE GA ČAKA TUDI V LJUBLJANI, KJER VAM BO LOUI OD 17. OKTOBRA UREJAL PRIČESKE. Z NJIM SMO SE POGOVARJALI O MALIH RADOSTIH ŽIVLJENJA, NJEGOVIH USPEHIH IN NOVIH IZZIVIH.

Kako bi opisal ljudi, s katerimi si delal v Hollywoodu, in kakšna je razlika med slavnimi strankami in navadnimi smrtniki?

Ljudje so povsod zanimivi, uspešni, navdihujoči, samozavestni in prijazni. Sam ne vidim nobenih razlik med Slovenci in drugimi. Vsak posameznik ima lase in je krvav pod kožo. Človek je zame človek ne glede na to, od kod prihaja, kateri jezik govori in kaj je po poklicu.

Če bi lahko izbral kogarkoli, kdo bi bila tvoja muza?
Moja muza bi bila trenutno ena najuspešnejših manekenk Karlie Kloss. Ker je edinstven model, ki se posveča delu na pravi način. Ima tudi posebno karizmo, je zelo simpatična in profesionalna. S Karlie Kloss sem že delal na tednih mode in na različnih fotografiranjih.

Loui Ferry in Karlie Kloss
Loui Ferry in Karlie Kloss

Za kaj na svetu si najbolj hvaležen?
Da imam izjemne starše, ki me maksimalno podpirajo že od vsega začetka.

Kakšna glasba te najbolj navdihuje pri urejanju pričesk?
Pri delu mi najbolj ugaja umirjena glasba: chill out, deep house …

Kaj najraje počneš v prostem času?
Veliko časa preživim v naravi, se ukvarjam s športom in preživljam čas s starši ter prijatelji.

Tvoj največji dosežek?
Da sem pri svoji starosti videl in doživel cel svet, hkrati pa ohranil vrednote v življenju, torej to, da nisem izgubil samega sebe.

 

24-letni Kidričan niza uspehe enega za drugim. (Foto: Kosmas Pavlos)
24-letni Kidričan niza uspehe enega za drugim. (Foto: Kosmas Pavlos)

Dokončaj naslednji stavek: »Če bi lahko spremenil eno stvar v svoji zgodovini, bi ta bila …«
Trenutno ne bi spremenil ničesar. Zame je preteklost preteklost, živim tukaj in zdaj in ničesar, kar se je že zgodilo, ne obžalujem.

 

Posegel si po najvišjih zvezdah. Od kod želja, da v prihodnosti odpreš frizerski salon v Ljubljani?

Začelo se je že v otroštvu, ko sem sanjal, da bom frizer ter imel svoj salon, ko odrastem. Zdaj pa se mi zdi pravi čas, da svoje sanje uresničim.

Kaj je ključno za uspeh frizerskega salona?
Verjamem, da je za uspešno poslovanje potrebna predvsem kakovost dela.

 

Kaj je kakovostno delo?
Zame je kakovostno delo tisto, ki je narejeno po človekovih najboljših zmožnostih ter je hkrati edinstveno. Za frizerja na modnem področju, kot so tedni mode, urejanje pričesk slavnih ter fotografiranje za najboljše revije, je treba imeti vse v kompletu; kar pomeni, da je treba biti edinstven, ustvarjalen, sposoben, delati z integriteto in delati drugače od večine.

Loui Ferry na delu
Loui Ferry na delu

Kako boš ohranjal visoki standard svojih storitev?
Svojim zaposlenim bom omogočal redna izobraževanja v salonih po svetu, kjer sem delal, ter seveda s sodelovanji na tednih mode v tujini. Osebno sem še vedno najbolj ponosen na delo v Frizerskem salonu Marinka v Kamnici, kjer mi je bilo v čast, da sem dobil strokovno znanje in življenjsko šolo od frizerske mojstrice Marinke Volmajer. Med drugim sem delal tudi v takrat dveh najboljših frizerskih salonih v Ljubljani. Med tedni mode sem delal na več 350 modnih revijah za priznane modne znamke, kot so: Chanel, Armani, Givenchy, Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Dior, Gucci in druge. Svoje zaposlene bi poslal na modne revije omenjenih modnih oblikovalcev, saj je to neprecenljiva izkušnja. Na vsaki izmed teh je bilo namreč možno pridobiti povsem novo znanje. Sicer pa imam v Los Angelesu agencijo Opus Beauty in svojega agenta, kar pomeni, da delam ekskluzivno za točno določene stranke in izbrane posebne dogodke.

Bo stranka v Ljubljani doživela enako izkušnjo kot slavne osebnosti v Hollywoodu?
Zagotovo. Pri meni velja, da sta na prvem mestu zadovoljstvo stranke in kakovost, potem pa vse ostalo. Tako da bodo vsi, ki bodo obiskali moj salon, uživali v vrhunskem zvezdniškem urejanju las. Z znanjem in izkušnjami, pridobljenimi v tujini, bom oblikoval pričeske, vredne rdeče preproge.

Galerija: Loui Ferry in njegove slavne stranke