PATRIK TROL – MED NAJBOLJŠIMI NA SVETU

Ptujčan v samem vrhu elitnega frizerskega tekmovanja v Dubaju

Vir: Ptujinfo 24. Maj 2017 06:53
Udeleženec World Beauty Championship tekmovanja v Dubaju je 12. maja na finalnem nastopu uspešno zastopal Slovenijo.

Patrik Trol je frizer iz Ptuja, ki je 12. maja na finalu World Beauty Championship frizerjev in vizažistov, zastopal Slovenijo v kategoriji frizerjev. Njegova zgodba se je začela, ko ga je kontaktirala Ksenija Filipič, nacionalna direktorica World Beauty Congress, ki je njegovo delo opazila na družbenih omrežji in mu ponudila udeležbo na casting. Ko se je pozanimal o tekmovanju in videl, da gre za resno svetovno organizacijo World Beauty Congress se je odločil, da se izbora udeleži. Kmalu po tem je bil sprejet v slovensko ekipo za to tekmovanje, ki se je odvijalo v Dubaju.

Priprave na tekmovanje World Beauty Championship so v Sloveniji potekale že nekaj mesecev prej. Sam se je enkrat tedensko pripravljal v njihovem frizerskem salonu, kjer je dodobra pripravil kreacijo za finalni nastop.

Kako je potekal finalni nastop?

Na finalnem nastopu je imel na voljo 55 minut, da je ustvaril konkurenčno pričesko. Z delom so tekmovalci lahko pričeli po ukazu start ter končali ob ukazu »finish«. Model je moral imeti lase daljše od ramen, ni bilo dovoljeno, da bi lasje bili predhodno oblikovani ali obdelani. Dovoljeni so bili lasni vložki in dekoracija, vendar niso smeli prekrivati več kot 30 odstotkov celotne površine glave. Dovoljeni so bili tudi vsi pripomočki za oblikovanje ter vsi izdelki. Prepovedane pa so bile lasulje, vse vrste podpornih pripomočkov v pričeski in v lasnih vložkih ter barvni razpršilci.

Foto: Osebni arhiv

Kakšna je bila pričeska?

Glede na to, da je bila tema tekmovanja rdeča preproga, je že od samega začetka imel v glavi ustvariti glamur. Pričakoval je, da se bo večina tekmovalcev odločila za speto pričesko, zato se je sam odločil, da bo ustvaril spuščeno, kar se je izkazalo za odlično idejo, saj sta se le dva tekmovalca od skupno 72-ih odločila za spuščeno kreacijo.

Kot nam je zaupal, je bil v dvomih zaradi dolžine las modela, ali mu bo v 55 minutah sploh uspelo dokončati kreacijo, vendar je na koncu vse uspel končati ter zasedel zavidljivo 8. mesto. K njegovi uspešni zgodbi sta pripomogla tudi Rika Zadravec, ki poskrbela za obleko njegovega modela, ter Srečko Molk, ki je poskrbel za modni nakit.

Ekskluzivni intervju: https://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/ptujcan-med-najboljsimi-na-svetu.html?bl=0

Vir: 24ur.com, 31.5.2017

By |2021-02-12T07:13:01+01:0012. 2. 2021, 07:11|

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top