SIGGY V VIRTUALNI FORMULI

Siggy svetovni prvak v virtualni formuli E

Glavna nagrada preizkušnja v pravem dirkalniku formule E

Slovenec Kevin Siggy je na finalni dirki virtualne serije Challenge v formuli E unovčil najboljši štartni položaj in z zmago osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

21-letni Mariborčan je vodil od štarta do cilja. V prvem krogu ga je nekajkrat ogrozil njegov največji konkurent Lucas Müller, vendar je Siggy odbil vse napade. V nadaljevanju je ohranjal prednost dobre sekunde in na koncu prepričljivo slavil. Drugi je bil Nemec Müller (+1,4), tretji pa Hrvat Petar Brljak, ki je zaostal šest sekund.

Siggy je bil z naskokom najboljši v celotni sezoni, saj je na sedmih dirkah osvojil 148 točk, kar je kar 49 točk več od drugouvrščenega Müllerja. A prevlada v sezoni mu ni prinesla končnega naslova, ampak “zgolj” najboljši štartni položaj na zadnji dirki, na kateri je zmagovalec pobral vse.

Siggy je potrdil status najboljšega virtualnega dirkača tudi na zadnji preizkušnji in dobil glavno nagrado – preizkušnjo v pravem dirkalniku formule E.

Med dirkači, ki sicer tudi v resničnosti vozijo formulo E, je končni zmagovalec virtualne serije Belgijec Stoffel Vandoorne. Ta serija je potekala vzporedno s serijo izzivalcev, v kateri je kraljeval Siggy.

Mariborčan Kevin Siggy zmagovalec virtualne formule E

Več na:

https://www.rtvslo.si/sport/formula-1/siggy-svetovni-prvak-v-virtualni-formuli-e/526357

 

Mariborčan najprej navdušil McLaren, zdaj kraljuje v virtualni formuli E – RTVSLO.si

Volume 90%

Formula E: dirka od doma, 8. dirka
By |2021-02-12T19:56:02+01:0012. 2. 2021, 19:56|

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top