EKSKURZIJA NA ŠKOTSKO – dnevnik in galerija

Več o dogodivščinah si lahko preberete v DNEVNIKU (kliknite na to povezavo),

več fotografij in filmov si lahko ogledate v GALERIJI (kliknite na to povezavo),

 

ŠKOTSKA

19.5.2022 ob 3.30 zjutraj smo se dijaki SŠOM in 4 spremljevalne profesorice – Jolanda Obronek, Adrijana Šiftar, Anica Trajkovič in Mojca Božnik – odpravili na težko pričakovano ekskurzijo po Škotski. Na pot se je odpravilo 47 dijakov vseh letnikov in programov, nekateri med njimi so bili na izlet prijavljeni že od maja 2020, ko nam je pandemija Covida19 preprečila ekskurzijo in jo prestavila na nedoločen čas.

V Ljubljani smo ‘pobrali’ Roberta Urekarja, vodnika in lastnika agencije TWIN, s katero organizirava profesorici Jolanda in Mojca ekskurzije v Veliko Britanijo že od leta 2012 – tokratna ekskurzija je bila že naša 8. po vrsti in prva na Škotsko.

Z letališča v Benetkah smo poleteli proti Škotski in  našo 5-dnevno ekskurzijo začeli z ogledom romantičnega otoka Skye ter svojo pot nadaljevali po Škotskem višavju, obdanem s tisočerimi zelenimi in rjavimi odtenki hribov in dolin, prepletenih z jezeri, rekami, potočki, slapovi… Izlet smo zaključili v Edinburghu in se 23.5.2022 v zgodnjih jutranjih urah srečno vrnili domov..

V spominih nam bodo za zmeraj ostali prelepi gradovi, cvetoči grmi vseh barv, ki rastejo kar ob cestah, pa seveda prijazni, a včasih težko razumljivi Škoti… In morda bomo čez čas, ob ogledu tisočih fotografij, ki smo jih posneli, še zmeraj znali zapeti ali si vsaj zabrundati melodijo škotske pesmi, ki nas jo je naučil vodnik Robert – ‘Three crows sat upon a woo…sat upon a woo…’

zapisala Mojca Božnik, prof.