Prejšnji konec tedna so se dijaki 3. letnikov, program tehnik oblikovanja odpravili v Mursko Soboto na športni vikend, da opravijo 3. uro športne vzgoje malo drugače. V petek smo prispeli v CŠOD Murska Sobota, kjer so nas sprejeli prijazni gostitelji. Po uvodu je sledil daljši pohod in spoznavanje širše okolice Murske Sobote in sledile so aktivnosti v motorik parku. Po večerji so sledile družabne igre in druženje na prostem. Utrujeni smo hitro zaspali.

Naslednji dan je sledila jutranja telovadba, zajtrk in ena od treh načrtovanih aktivnosti: kolesarjenje in kopanje, odbojka, lokostrelstvo ali orientacija: spoznavanje Murske Sobote z mobilnim telefonom. Dijaki so v treh dneh opravili vsi vse aktivnosti. Po večerji je sledila najprej odbojka v dvorani; med razredna igra in seveda zmagovalna ekipa z učitelji. V nadaljevanju večera je sledilo navijanje pred ekrani, saj so igrali naši odbojkarji na svetovnem odbojkarskem prvenstvu.

Zadnji dan je potekal podobno in po skupinski fotografiji je sledilo utrujeno, a polno lepih doživetij in spominov proti Mariboru.