Prejšnji konec tedna so se dijaki 3. letnikov programa tehnik oblikovanja odpravili v Mursko Soboto na športni vikend, da opravijo 3. uro športne vzgoje malo drugače. V petek smo prispeli v CŠOD Murska Sobota, kjer so nas sprejeli prijazni gostitelji. Po uvodu je sledil daljši pohod in spoznavanje širše okolice Murske Sobote, temu pa so sledile aktivnosti v Motoričnem parku. Po večerji so sledile družabne igre in druženje na prostem. Utrujeni smo hitro zaspali.

Naslednji dan smo začeli z jutranjo telovadbo in zajtrkom, nadaljevali pa z eno od treh načrtovanih aktivnosti: kolesarjenje in kopanje, odbojka, lokostrelstvo ali orientacija: spoznavanje Murske Sobote z mobilnim telefonom. Vsi dijaki so v treh dneh izvedli vse aktivnosti. Po večerji je sledila odbojka v dvorani –  po medrazredni igri se je zmagovalna ekipa spopadla z učitelji. Ker je naša odbojkarska reprezentanca igrala na svetovnem odbojkarskem prvenstvu, smo dan zaključili z navijanjem pred ekrani.

Zadnji dan je potekal podobno in po skupinskem fotografiranju smo se utrujeni, a polni lepih doživetij in spominov z avtobusom odpravili proti Mariboru.