Napočil je tretji dan mobilnosti na Tenerifu, dan, ko se je začelo naše spoznavanje delodajalcev. Prvič smo se preizkusili v različnih salonih, lepotilnih centrih in oglaševalskih podjetjih. Utrip v tukajšnjih salonih in način dela se nekoliko razlikujeta od našega, zato se bomo morali nanju še privaditi. S sošolko opravljava prakso pri gospe, ki ne govori angleško, zato je naša komunikacija potekala predvsem preko prevajalnika in s kretnjami. 

Praksa grafične oblikovalke je potekala nekoliko drugače. Ob prihodu na Tehnološki inštitut Kanarskih otokov so me pospremili do delodajalca Alfonsa, ki vodi podjetje Bakata Solutions. Prijazno, s širokim nasmehom na obrazu me je pozdravil, ob komentarju profesorice, da odlično govori angleško, je skomignil ter skromno namignil, da ne zna najbolje, a se je izkazalo popolnoma nasprotno.

Nato so me predstavili drugim študentkam, ki tudi opravljajo praksoi, vendar dlje časa. Prišla sem ravno med odmorom, zato smo v jedilnici  pokramljali malo v angleščini. Naučili so me pa nekaj novih besed v španščini. Za našo mizo se je posedla velika skupina sodelavcev, ki so živahno in na glas kramljali in se tudi smejali. Čudovita in sproščena atmosfera.

Po malici so me pospremili do ene izmed štirih ekip za različna področja, kot so komerciala, administrativna ekipa, tehnika in marketing. V ekipi, v kateri sodelujem, je marketing vodilno delovno področje. Na dolgo in široko so mi razložili svoje delo in kaj trenutno počnejo. Moja naloga je, da jim priskočim na pomoč pri novi obliki njihovega podjetja oziroma estetike spletne strani ter pri objavljanju objav z informacijami na družbenih omrežjih. Tako si bodo pridobili pozornost  podjetja v razširjenem spektru uporabnikov omrežij.

Današnji dan je bil poseben za še eno našo sošolko, in sicer Lano, saj ji je življenjski tok namenil, da dočaka 20. rojstni dan ne v domačem krogu, ampak na Tenerifu v družbi sošolk in prijateljic. Zato smo jo presenetili in ji pričarali, verjamemo, nepozabno praznovanje.

Aleša Hribernik in  Mirjam Habjanič