8. 3. 2023

Naš dan se je začel z delom v salonu. Prakso opravljamo že drugi dan, delodajalka Sofia naju je sprejela z nasmehom in dobro voljo. Na obisk v salon sta prišli naši profesorici, ki spremljata nas, udeleženke v mobilnosti. Po kratkem druženju smo posneli nekaj fotografij. V salonu je prijetno, sproščeno vzdušje, stranke so vesele, da vidijo nove obraze, naju sprejemajo in zaupajo, da bova delo dobro opravili.

Tudi Nika je danes po začetnih težavah spoznala podjetje Minima, v katerem bo opravljala prakso, sedež podjetja je v sodobno opremljenih prostorih. Zelo toplo so jo sprejeli, pokazali so tudi konferenčno sobo ter prostor, v katerem bo opravljala prakso. Presenetilo jo je, da je že prvi dan začela s svojim projektom, ima nalogo ustvariti revijo za letalsko družbo, s katero so že sodelovali. Veseli se novega dne ter nadaljnjega sodelovanja z njimi.

S sošolkami smo se zvečer odpravile na kratek ogled mesta. Sprehajale smo se brez navigacije, raziskovale smo nove, živahne ulice, ki so nas pripeljale do pristanišča. Tam smo občudovale morje, velik napis Santa Cruz in preprostost ter nasmehe ljudi. Počasi se je temnilo, ulice so postajale še živahnejše in vzdušje vse prijetnejše, saj so imeli senčnike, okrašene z lučkami. Na poti domov sta se na ulici slišala hrup in vzklikanje, saj je bil danes 8. marec, mednarodni dan žena. Odvijal se je protest, zbrani so izpostavljali boj za ženske pravice. V skupini smo  samo dekleta, zato smo zvečer v družbi profesoric ob analizi današnjega dne obeležile dan žena, spominjamo se vseh predhodnic, ki so se borile za pravice žensk.

Tajda Prelič