Erasmus+ mobilnost – 9. 3. 2023

Peti dan opravljanja prakse v okviru mobilnosti sem začela s sproščujočim sprehodom do podjetja Minima. V prejšnjih dneh sem o ljudeh tukaj dobila vtis, da se nikomur nikamor ne mudi. To, presenetljivo, ne drži za to podjetje, saj so bili vsi ob določeni uri v službi, delali so brez prekinitev. Še med malico so tipkali po računalnikih, kar me je zelo presenetilo. Sama sem nadaljevala z izdelovanjem revije, ki je oblikovana kot vodič. Imam srečo, da imam že sestavljeno besedilo, saj je napisano v španščini in je zanimivo oblikovati nekaj v jeziku, ki ga ne razumeš. Moj mentor Alberto se včasih spozabi, da ne govorim špansko, in mi začne razlagati v španščini, kasneje se sredi stavka ustavi, ko ugotovi, da ga ne razumem. Najpogosteje se sporazumevam preko prevajalnika Google. Tudi današnji delovni dan je bil zelo razgiban in je hitro minil.

Na poti nazaj v začasno domovanje me je grelo prijetnih 23 °C. Namenoma si nisem vklopila navigacije, saj sem tako dobila možnost, da še malo raziščem ulice. Tako sem odkrila stavbo, pred katero je bil ogromen kip stilizirane glave. Z napisa ob vratih sem lahko razbrala, da gre za stavbo, povezano s kulturo. Smejala sem se tudi lučkam na ulicah, ki so verjetno ostale še od božiča.

Nika Verdnik

Današnji dan smo bile spremljevalke na mobilnosti povabljene na razstavo v Casa del Carneval Santa Cruz de Tenerife. Gre za galerijo posebne vrste, v njej so razstavljeni kostumi z letnih karnevalov, na ogled so različne videorazstave, izvajajo tudi delavnice za otroke. V letošnjem letu je karneval potekal med 15. in 26. februarjem, tema karnevala je bil New York, karneval je drugi največji na svetu za brazilskim Riom. Prikazan je bil razvoj kostumov, od tradicionalnih do sodobnejših. Razstava je zelo privlačna za obiskovalce, ponuja možnost, da se preleviš, vsaj začasno, v udeleženca karnevala. Obisk je bil toliko zanimivejši, ker smo si razstavo ogledali skupaj z drugimi partnerji šole, naše gostiteljice, spoznali smo predstavnike Senegala, Ekvatorialne Gvineje in Zelenortskih otokov. Morebiti pa stkemo še kakšno sodelovanje v prihodnosti.

Irena Smolčič, Maja Osrajnik in Monja Sobočan