Mobilnost – Tenerife: 16. 3. 2023

Naš dan se je začel z delom v salonih. S sošolko sva spoznali novo, globinsko nege las z botoksom, v salonu, v katerem opravljava prakso,  sva videli tudi odstranjevanje obraznih dlak z voskom. Preseneča me, da večini strank pri pranju glave ustreza hladnejša voda.

Z delodajalko Sofijo se vedno boljše razumemo, sporazumevanje poteka vse bolj tekoče, del je zanimivo, tudi odnos med nami je bolj sproščen. Večkrat naju pohvali in reče, da dijaki na izmenjavi delo opravljamo boljše kot marsikateri njihovi dijaki. Ker sva končali z delom bolj pozno, sva šli na kratek ogled mesta v bližini našega apartmaja. Ogledali sva si cerkev Parroquia de San Josè. Na hitro sva si ogledali tudi zgodovinski muzej Kanarskih otokov. Nаhаjа sе v trdnjаvi Аlmеdydа, ki je bila zgrajena v spomin na poraz admirala Nelsona, ki si je želel podrediti Sаntа Сruz dе Теnеrifе. Оb vstорu v stаvbо stoji аmеriški tаnk М41 Wаlkеr Вulldоg, рuškе iz rаzličnih оbdоbij, роljskе рuškе, ki sо bilе uроrаbljеnе v рrvi in ​​drugi svеtоvni vоjni tеr v šраnski držаvljаnski vоjni. Žal si muzeja nisva mogli ogledati od blizu, saj je odprt le dopoldan, ampak je na seznamu  znamenitosti, ki si jih bom še ogledala.

Dan smo zaključili s sestankom, prisotnih je bilo vseh šest spremljevalcev, ki so bdeli nad nami in še bdijo med našim bivanjem na Tenerifu.

Tajda Prelič