DAN 4, PRVI DAN SLUŽBE 

Četrti dan našega gostovanja v Bragi se je začel okoli pol deveti ure zjutraj, z hitrim zajtrkom. Počasi sem se pripravila na prvi dan našega dela, medtem pa so se moji sostanovalci postopoma zbujali. Skupaj smo se nato odpravili do avtobusne postaje, kjer nas je pobral prevoz ter odpeljal do naših delovnih mest, v mojem primeru do organizacije Synergia.  

Ko je prispel naš delodajalec, nam je najprej razložil, s čim se organizacija ukvarja ter razkazal njihove prostore. Prav tako nam je razložil kaj si lahko v prostem času ogledamo, v neposredni bližini. Ker naš delodajalec na nas še ni bil pripravljen, nam je najprej dal nekaj prostega časa ter predlagal, da si ogledamo okolico, pojemo kakšen zajtrk, ter se kasneje vrnemo, kar smo tudi storili. Najprej nas je pot zanesla v bližnjo kavarno, kjer smo poklepetali ob skodelici kave, nato pa smo si ogledali cerkev, katero nam je predlagal, vendar smo kmalu po vstopu ugotovili, da se v njej odvija pogreb, zato smo se vrnili na delovno mesto. 

V tistem trenutku je bil delodajalec odsoten, zato smo začeli pogovor z tremi dijaki iz Latvije, ki so bili prav tako udeleženci projekta Erasmus. Povedali so nam, da so za organizacijo ustvarili in uredili video, ter trenutno ustvarjajo spletne strani, kar je tudi naša stroka zaradi česar se je nato razvila debata. Tako smo z njimi delili slovenske narodne pesmi (nad katerimi so bili navdušeni) ter govorili o svoji kulturi, v zameno pa so nam oni prav tako pokazali Latvijske narodne pesmi.  

Ko se je delodajalec vrnil nam je razložil, da je prišlo do zmede zaradi katere na nas niso bili pripravljeni, ter nam povedal naj si vzamemo pavzo za kosilo, da lahko zadevo uredijo. Odpravili smo se v bližnjo kavarno, kjer so pripravljali tudi hrano.  

Tako je naš prvi dan potekal precej sproščeno, vendar čeprav nismo imeli veliko dela, nam nikoli ni bil dolgčas. Prvi dan smo tako porabili za spoznavanje naših sodelavcev ter okolice delovnega mesta, najbolj zanimivo pa je bilo spoznavanje tuje kulture, skozi oči naših vrstnikov.  

Zvečer smo se sestali z profesoricama, ter delili zgodbe o tem, kako je potekal naš dan.