Dan se je začel zjutraj ob deveti uri. Pripravili smo si zajtrk, se najedli, potem pa smo se oblekli in pripravili za službo. Ob 9.30 smo se odpravili proti avtobusni postaji, naša sostanovalka pa je ostala doma, saj je imela prosti dan. Ob 9.45 nas je pobral šofer in nas zapeljal do naših delovnih mest.

Tam nas je pričakal šef, ki nam je podal navodila za delo. Morali smo posneti in urediti 30 do 50 minutni video, ki se bo predvajal v čakalnici oziroma na vhodu v zgradbo Synergie. Video mora vsebovati vse aktivnosti ter dogodke, ki jih podjetje ponuja oziroma prireja. Takoj po pogovoru z delodajalcem smo začeli snemat in pridobivat material za video.

Vmes smo si vzeli čas za malico, med katero smo obiskali bližnji nakupovalni center, se tam najedli in malo sprehodili po trgovinah. Nato smo se vrnili na delovno mesto, posneli še par posnetkov, jih začeli urejat in že je bila ura štiri, ko smo se odpravili domov na kosilo.

Popoldan smo preživeli doma, kjer smo se malo spočili. Zvečer pa smo se srečali še zadnjič s  profesoricama spremljevalkama, od njiju smo se poslovili in jima zaželeli srečno pot domov.

Po srečanju z učiteljicama pa smo se še malo podružili z drugo skupino dijakov, ki z nami opravljajo prakso v Bragi potem sta nas pa čakala samo še tuš in postelja.

Tako je prehitro minil še deveti dan na Portugalski.

Rok Bednjanić