Slavnostna večerja

Po treh tednih smo se danes prvič prebudili brez budilke. To je še posebej velik dosežek, če te zbuja budilka moje cimre. Če menite, da so gasilske sirene glasne, še prav gotovo niste doživeli zbujanja z Evo.

Tako smo se počasi zbudili okoli enih in nekateri vstali šele ob treh (kdo drug kot Rok). Z Amadeo sva se odpravili še po zadnje spominke in sva začetek dneva (oziroma že drugo polovico dneva) preživeli z nakupovanjem, kasneje pa tudi s friziranjem, Amadea je namreč mojo frizuro za podelitev certifikatov vzela v svoje roke. Med tem časom pa si je naš Rok pripravil steak, ki je z velikim užitkom jedel pred nami, ne da bi ga delil med lačne otroke.

Ker smo dan začeli precej pozno, smo ga morali kar hitro končati, saj je bil čas, da se odpravimo na podelitev certifikatov za projekt ERAZMUS. Tam so nam pripravili večerjo, nad katero smo bili navdušeni, seveda pa smo se najbolj razveselili potrdil in skupnega fotografiranja.

Naše gostovanje na Portugalskem se tako počasi zaključuje. Verjamem, da vsi komaj čakamo, da se vrnemo v domačo posteljo, vendar bomo Portugalsko nedvomno pogrešali. Trije tedni so minili (pre) hitro, saj nam v dobri družbi ni bilo nikoli dolgčas. Z nami bodo prav gotovo do konca življenja ostali krasni spomini in izkušnje, ki smo jih pridobili.

Lara Disić