Penúltimo dia e último dia no Oceano Atlântico – predzadnji dan in zadnji dan v Atlantskem oceanu

Naše tri tedensko bivanje je prišlo skoraj do konca. Predzadnji dan smo izkoristili z izletom v mesto Viana do Castelo in na plažo Praia do Cabedelo.

Dan se nam je začel s prebujanjem v rahlo oblačno jutro, vendar se je kasneje razjasnilo v poletni sončni dan s 27C. Na standardnem mestu nas je pobral avtobus, s katerim smo se vsi skupaj odpravili do naših današnjih destinacij. Vožnja je trajala približno eno uro in že smo bili visoko na prvi ogledni točki – Santuário de Luzia. Cerkev je bila prekrasna, kakor tudi razgled na obalo in Atlantik, ki nas je pustil brez besed.

Po ogledu cerkve smo se odpravili na sprehod po mestu Viana do Castelo, kjer smo imeli tudi kosilo. Mesto smo na hitro raziskali, se odpravili nekaj pojest ter šli nazaj na avtobus, saj nas je čakala zadnja in najbolj želena destinacija, to je bila plaža in kopanje v Atlantiku.

Zanjmiva pot po lesenih “pomolih” čez dišeč borov gozd nas je pripeljala do težko pričakovane plaže, ki je bila kot iz filma, z eno besedo – prečudovita. Bel pesek, ki se nam je sipal skozi prste na nogah, nas je pritegnil še bolj, kot smo pričakovali. Nismo želeli zapravljati časa, zato smo se takoj preoblekli v kopalke, namazali s sončno kremo in se zagnali v morje.

Kolikor smo bili pogumni, toliko nas je tudi zeblo, saj je voda imela komaj 16 C, vendar nas to ni nič oviralo. S kopanjem, tunkanjem in norenjem v mrzlem atlantskem oceanu, je vsak od nas ponovno prebudil otroka v sebi, vključno s prof. Macuro, ki je pomagal Roka zakopati v pesek.

Čas za kopanje je izjemno hitro minil in že smo se morali odpraviti priti avtobusu, da se vrnemo domov.

Amadea Pušnik