25. 9. 2023

Ponedeljek, zgodaj zjutraj, odhod v novo deželo projektnega partnerstva Erasmus+ mobilnost – Turčijo.
Pot nas je vodila iz Zagreba, preko Istanbula, do Antalije – milijonskega turističnega mesta na turški obali, osmega največjega v Turčiji in po besedah lokalcev, z drugo najdaljšo plažo na svetu.
Na letališču nas je pričakal predstavnik agencije Anatoliamobility, g. Murat Can.

Jan, Neja, Tim, Tjaša, Ajda, Uroš, Jana, Lana ter Damijan in Nadja smo po dolgem potovanju pozno popoldan prispeli v ličen manjši hotel ob glavni cesti, ki vodi do morja. Radovednost nas je gnala, da smo že prvi dan želeli videti nekaj več. Po večerji v restavraciji nasproti hotela smo se kljub utrujenosti sprehodili ob obali, kjer je bilo precej turistov in domačinov, ki so si prinesli svoje stolčke in mizice ter posedali dolgo v noč na travnatih površinah ob urejeni sprehajalni stezi. Odprta košarkaška igrišča so bila polna mladeničev, ki so se kljub vlagi in vročini borili za žogo. Prodajalci sladoleda in sokov so vneto ponujali raznolike okuse pijač in sladoleda, vsakih nekaj metrov, pa je odzvanjala živa glasba lokalnih pevcev v barih in restavracijah na plaži.
Kamorkoli se ozreš, te spremljajo večji in manjši hoteli.
Čeprav so nas komaj stlačili v kombi in avtomobil in je vse delovalo malce kaotično, vendar umirjeno, če izvzamemo vožnjo na cesti, kjer vozijo vsak po svoje, je prvi dan pustil pozitiven vtis.