Četrti dan smo, kot običajno, najprej v miru pozajtrkovali v družbi prisrčnih hotelskih muckov in se sprostili ob skodelici tradicionalnega turškega črnega čaja. Po zajtrku smo se pripravili na dan, poln novih, zabavnih dogodivščin ter pred odhodom k delodajalcem odigrali kratko igro remija.

Ko smo prispeli, smo v salonih najprej nekaj časa spremljali delo, nato pa sva se s Timom odločila obiskati Jana in Jano v bližnjem salonu, kjer smo se med sabo sfrizirali, s Timom pa sva popila še skodelico čaja za dobrodošlico. Za malico smo jedli rahlo pekoč kebab s feferoni. Na koncu praktičnega usposabljanja pa nas je pobral kombi, ki nas je tudi peljal do hotela. Tam smo se uredili in se skupaj s hotelskimi sosedi Estonci, ki so prav tako na Erasmus+ izmenjavi, odpravili do starega mestnega jedra Antalije, imenovanega Old Town.

Obiskali smo mošejo, manjši tipični turški bazar, nato pa se podali po nakupih med vrstami zanimivih stojnic in manjših trgovin. Ko smo prišli h koncu stojnic, je bilo pred nami čudovito pristanišče turističnih ladij in čolničkov, v ozadju pa prelepo nebo, obsijano s sončnim zahodom. Iz bližnjega pomola smo lahko občudovali in fotografirali osupljiv razgled na morje in klife.  Ne daleč stran smo se slikali z majhnimi, puhastimi zajčki, kjer njihovi lastniki podarijo listič, ki napoveduje prihodnost. Nato smo nadaljevali z obhodom starega središča mesta. Po končanem ogledu smo se s taksiji vrnili do hotela in na večerjo.

Siti in nasmejani smo odšli še na nočni sprehod do plaže in opazovali valove, preden smo se vrnili nazaj v sobe in izmučeni, vendar veseli zaspali.

Ajda Kovačec