5. dan

Jutro ni bilo tako prijetno kot ponavadi. Zbudili smo se v hrupu mlajših otrok. To nas ni ustavilo, da ne bi imeli dobrega dneva. Šli smo na zajtrk tako kot ponavadi in popili turški tradicionalni črni čaj. Po zajtrku sva s Tjašo še malo potelovadli.
In čas je bil za prakso. S Tjašo naju je voznik odpeljal do salona. Ostali dijaki frizerji so ostali v hotelu in  se šli kopat, saj smo se odločili, da poiščejo zanje druge salone. Večina strank v Antaliji pride k frizerju pozno popoldan in ob posebnih priložnostih. Nekateri frizerji delajo pozno v noč. Profesor in ravnateljica sta stvari vzela v svoje roke in  poiskala nove salone za 4 dijake.

Tudi Uroš je prišel v novo podjetje, ki se ukvarja z robotiko in so predstavniki znanega turškega podjeta, ki izdeluje igrače s krmiljenjem RED KIT.

No, midve pa sva se naučili delati kodre s fenom in krtačo. Vadili sva druga na drugi. Delodajalec nama je pokazal nekaj trikov. Nato sva opazovali kako striže in dela pramena in se sproti učili. Bil je čas za odhod in s Tjašo sva se tokrat odločili, da se spehodiva do hotela. Pot je trajala 1h. Pot je bila vroča, a lepa. Občudovali sva prelepo pokrajino, pot nama je prekrižal potepuški, vendar prijazni pes. Psov in mačk je tukaj povsod polno. Proti koncu poti sva si tudi privoščili dobro turško kavico. Popoldne smo malo poležali ter igrali karte. Probali smo pohan sladoled in v njem je bila tudi koruza. Večini ta miks ni ustrezal. Po tem, smo se sprehodili do plaže in malo poležali. Kot ponavadi, smo dan zaključili z igranjem kart.

Današnja noč bo krajša, ker nas jutri čaka pustolovski dan.

Neja