Nedelja. Načrtovali smo izlet z ladjico, vendar smo ga zaradi slabega vremena odpovedali.  Dan se je začel ob 9:00. Po obilnem zajtrku sem se odpravil na dolg sprehod ob obali. Po sprehodu sem se vrnil v hotel in se z ostalimi iz skupine odpravil kopat. Lepo jutranje vreme se je spremenilo v grdo, z grmenjem, dežjem in strelami. Ko se je nevihta umirila, smo šli na kosilo in zgodaj popoldan s taxiji v center mesta Antalya.

Tam sta nam profesorja dala 3 ure časa, da smo pohajkovali po mestu ali pa po nakupih. Trgovine so bile zelo raznolike. Tudi tukaj je kar velik bazar z ogromno količino oblačil, torb, čevljev. George iz Estonije in jaz sva kupila nekaj spominkov za najini družini. Malo sva si še ogledovala trgovine, nato pa se odločila, da se vrneva v hotel. Z Goergom sva se odločila, da bova do hotela odšla peš, kar pomeni dobrih 6 km. Na poti do hotela sva se pogovarjala z domačini in se z njimi tudi slikala. Velikokrat sva narobe zavila, ampak še dobro, da sva imela zemljevide Google maps. Ker je bila pot dolga, sva postala žejna in se ustavila v trgovini, kjer sva si kupila nekaj za popit. Ko sva se z Georgom odžejala, sva pot do hotela nadaljevala z avtobusom. Ker sva bila lačna, sva poklicala natakarja, ki ga dobro poznava in pripravil nama je odlično večerjo. Tudi danes se je zraven restavracije odvijala manjša poroka, tako, da nam dobrega vzdušja ob večerji zagotovo ni manjkalo.

Ostali del skupine se je vrnil s taxijem, kar je spet bilo doživetje, saj se jih je v taxiju za 5, vozilo 9. Profesor in ravnateljica sta se stlačila v prtljažnik, ostalih 6 pa jih je sedelo en na drugem. Transport v Turčiji nas vsaki dan preseneča.

Po večerji sva odšla do hotela, kjer smo se podružili še z ostalimi iz skupine. Pred spanjem nam je Georg zaigral še na kitaro in s tem se je zaključil naš 7 dan v Turčiji.

Tim Babič