V torek smo se prebudili nekateri z manj, drugi z več energije. Uredili smo se in odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo se počasi odpravili v salone.

Jaz in Tim sva se odpravila kar peš, saj imava salon čez cesto, druge so odpeljali, le Uroš je ostal v hotelu, saj dela na daljavo. Lana je pri delodajalcu skrojila in začela šivati hlače ter okrasno pošila jakno. Neja in Tjaša sta v salonu sprejeli novo stranko – ravnateljico, ki sta ji uredili pričesko.  Naučili sta se tudi nitkati obraz. Po enourni vožnji med ulicami, so Ajdi in Janu povedali, da nimata salona in da sta prosta, tako da sta se tudi onadva pridružila Urošu v hotelu, skupaj pa so se odpravili na plažo. Danes sva s Timom v salonu gledala, kako se delajo nohti, ki so jih kadneje naredili tudi meni. Medte, ko sem uživala v izdelovanju nohtov, se je Tim dve uri dolgočasil, saj ga nohti ravno ne zanimajo. Na koncu sva videla, tudi t.i. “velik dogodek”, saj nama je šef pokazal, kako delujejo njegove barve. Strankine sive lase je namreč prekril oz. pobarval v približno. 7 minutah. Po 7 minutah je barvo spral in lase posušil. Ko je stranka odšla iz salona, sva se odpravila tudi midva, najprej na kosilo. Po kosilu sva odšla v hotel, kjer sva se pridružila Urošu, Ajdi in Janu. Skupaj smo počakali še ostala tri dekleta. Med tem časom mi je Jan v sobi zlikal lase.

Popoldan smo se odpravili v staro mesto Old Town, najprej smo si šli ogledali Hadrian gate, nato smo se sprehajali po delu bazarja, ki smo ga že videli, nato pa še malo raziskovali mesto. V mestu sem si kupila torbico, za katero se je pogajal Tim.  Prvotna cena je bila 50€, nakoncu sem jo kupila za 25€. Imeli smo čas do 19.00 vendar se je naša skupina zbrala že nekaj čez šesto uro na ploščadi in čakala ostale. Ko smo se z našim mini avtobusom pripeljali nazaj do hotela, smo v sobe samo odložili stvari, ki smo jih kupili in se odpravili na večerjo v restavracijo Wok. Malce smo že naveličani te hrane, ker je vse podobno, čeprav okusno.
Po večerji smo se odpravili v hotel, kjer smo se preoblekli v kopalke in odhiteli proti plaži na nočno kopanje. Dan smo zaključili skupaj in od utrujenosti popadali v postelje.

Jana Krajnc