10. dan

Tako kot vsaki dan, smo se zbudili, uredili, zajtrkovali in se počasi odpravili na svoja delovna mesta.

Ajda in Jan sta odšla v novi salon, kjer jih ju je obiskala ravnateljica. Naredili so ji keratinsko nego las. Tudi Ajda in Jan sta poskusila, kar je bilo zanju nekaj novega. Preostalek dneva sta opazovala delodajalca pri barvanju in striženju raznih strank.

Neja in Tjaša sta se odpravili v njun salon, kjer sta  kodrali  lase in voskali obraz. Preostalek dneva sta spremljali delo delodajalca.

Jana in Tim sta odšla v njun salon, kjer sta gledala delodajalca, kako moškim strankam oblikuje brade, nitka obrvi in masira. Na koncu je še Jana Timu umila lase.

Uroš danes ni šel v službo, saj je delal od doma. Naredil je plakat za lokalni nogometni klub.

Jaz sem se odpravila v šiviljstvo, kjer  sem nadaljevala s šivanjem turškega şalvar ali turških hlač. To so tradicionalne široke hlače, tesno nabrane pri gležnju in so del turške ljudske noše. Zašila sem žepe, pas z gumico in napeljano vrvico in se tudi naučila novo, bolj učinkovito taktiko šivanja gumice v oblačila. Ob koncu dneva me je delodajalec presenetil z darilom. Dobila sem električne krojaške škarje, ki so me navdušile že prvi dan, ko sem tu začela delati. Zahvalila sem se in lastnika kar objela, saj me je res presenetil.

Pol ure po prihodu v hotel smo se  odpravili na našo naslednjo točko, na slapove Düden, ki se nahajajo približno 10 km od centra mesta Antalya. Slapovi Düden so čudež narave, ki očarajo obiskovalce. Sprehodili smo se po poteh ob reki in slapovih, nadaljevali pa skozi jamo, ki se skriva za slapom. Po ogledu smo se zaustavili v trgovini s spominki in nakitom. V parku je spet bilo nekaj potepuških psov ter  papigi ari, s katerimi sta se Ajda in Neja slikali. Pred vhodom pa so ponujali fotografiranje in jahanje kamel. Še sladoled in slushi ter pot v hotel.

Ker je bil danes zadnji dan profesorja Visočnika in ravnateljice, sta nas in organizatorje Erasmus potovanja prijazno povabila na večerjo po naši izbiri. Seveda smo si izbrali našo priljubljeno lokacijo, Shakespear. Skupaj smo uživali v nekoliko drugačni večerji kot ponavadi, se pogovarjali in še enkrat zadnjič pohecali.

Po večerji so se nekateri zapodili v svoje sobe, nekateri v trgovine po prigrizke, Neja, Uroš in jaz pa smo se odločili za nočni sprehod po plaži. Sprehod smo končali v McDonaldsu.

Vrnili sva se v hotel in se pridružili preostalim v naši sobi. Malo smo poklepetali, nakar sta prišla profesor in ravnateljica, da se poslovita. Po njunem odhodu nas je kmalu premagal spanec.

Lana Kovačevič