17. dan

Zjutraj smo se prebudili vsi v eni sobi, pa ne zato, ker bi bila za nami naporna noč, ampak zato, ker smo si priredili svoj pižama žur oz. “sleepover”. Namen tega pižama žura je bilo druženje. Ko smo se vsi uredili, smo se odpravili na zajtrk, po zajtrku pa tako, kot vsak dan, smo se odpravili v salone.
S Timom sva v salonu opazovala, kako teško je delati nohte samemu sebi, pogovarjala sva se tudi z najinim delodajalcem o našem odhodu nazaj v Slovenijo. Nejin in Tjašin šef je Nejo postrigel, umivali sta tudi lase delodajalki in jo posušili. Tjaša je umila lase tudi stranki. Lana je končala krilo za Ajdo, šivala je tudi hlače zase. Ajda je v salonu barvala stranko. Skupaj z Janom sta delala oz. se učila delati kodre s sušilnikom in okroglo krtačo. Uroš je ostal v hotelu, kjer je delal za šolo. Ob četrti uri smo se odpravili v Dokuma museum. To je zgodovinski muzej in muzej avtomobilov. Nato smo se sprehodli skozi makete znanih arhitekturnih stavb, na koncu smo še obiskali galerijo moderne umetnosti. Počasi smo se sprehajali po ulicah parka in naleteli na majnše stojnice. V večini so na njih prodajali knjige, okrasne fotografije itn. Nekateri so si tudi nekaj kupili in počasi smo se odpravili na naš mini avtobus ter se vrnili do hotela. Ko smo prišli do hotela, smo se odpravili vsak po svoje. Nekateri v trgovine, drugi pa v sobe, kjer smo čakali, da bo čas za večerjo.

Po večerji smo se skupaj s profesoricama odpravili na nočno kopanje. Vrnili smo se v hotel, kjer smo se podružili v sobah in na hotelski terasi odigrali nekaj iger s kartami. Nato smo se utrujeni odpravili v sobe in popadali v postelje.

Jana Krajnc