Zadnji dan

V naš zadnji dan smo se prebudli hitreje kot ponavadi. Hitro smo se odpravili na hotelski zajtrk. Po zajtrku smo pobrali svoje nahrbtnike in se z našim mini busom odpravili na pot. Na poti z nami so bili še Madžari.
Skupaj smo se odpravili na Chimer, to so kamnine, iz katerih plameni ogenj ali ognjeni zračniki. Pod njimi bi naj bil tempelj, posvečen bogu Hefajstu, ki je živel pod vulkani in pomagal kovačem pri kovanju. Včasih so si tudi mornarji pomagali navigirati z ognjem. Po ogledu kamnin smo se odpravili na kosilo, kjer smo imeli na izbiro dva

menija: piščanca ali pa ribo. V tej restavraciji so pekli sveži kruh, ki je bil vsem zelo všeč. Po kosilu smo se odpeljali do plaže Olympus, kjer smo se najprej odpravili na ogled ruševin mesta Olympus, ki so nas spremljale do poti na plažo. Prvi znaki kažejo, da je mesto Olympus nastalo v helenističnem obdobju, okoli 4 stol. p. n. št., vrhunec pa doživelo okoli 1 stol. pr. n. š., ko so celo izdelovali lasten denar. Na plaži smo imeli čas za kopanje in še zadnjo sprostitev ob morju. Bili smo zelo navdušeni nad kamninami, ki so nas obdajale. Okoli sedme ure smo se vrnili v hotel, kjer smo se poslovili od naših Estoncev, saj se tudi oni vračajo domov. Posloviti so se še prišli naši natakarji iz restavracije Wok. Med poslavljanjem so pritekle tudi solze. Za našo zadnjo večerjo v Turčiji, kjer smo preživeli nepozabne tri tedne, smo se odpravili v Shakespeare Bistro. Po večerji smo še obiskali Starbucks in se vrnili v hotel.
V hotelu smo si začeli pakirati kovčke in pospravljati sobe, medtem smo se še nakateri odpravili v market po zadnje spominke. Skupaj smo do 00.30 čakali v hotelu in se odpeljali do letališča. Med vožnjo smo se predali glasbi, saj nam je bilo hudo ob odhodu.
Sledilo je čekiranje na letališču in odhod letala do Istanbula. Ko smo prispeli v Istanbul, smo prestopili na letalo do Zagreba. V Zagrebu sta nas pričakala kombi in avtomobil, ki sta nas odpeljala do šole.

Med tem ko smo čakali na let smo se poslavljali od Turčije, ki bo vsem ostala v lepem spominu.

Jana