Šesti dan življenja v Santa Cruzu (Španija, Tenerife).

Zjutraj sva s sošolko Lariso, s katero delava v frizerskem salonu Karizzia pri prijazni in zgovorni gospe Sofie, prejeli sporočilo, da naj prideva pol ure prej, kot smo bile dogovorjene. To nama ni predstavljalo velike težave, saj imava srečo, da je salon od apartmajev v središču mesta, kjer smo nastanjeni, oddaljen le nekaj minut hoje, zato sva se na hitro uredili in odšli na delo. Strank danes nismo imeli veliko, zato sem bila vesela gospe, ki sem ji lahko umila in posušila lase ter ji spletla kito. Najina komunikacija je bila zabavna, saj sva se obe morali zelo truditi, da sva se sporazumeli – ona se je trudila z angleščino, jaz pa s španščino. Gospa mi je v zahvalo dala celo nekaj denarja, kar me je osrečilo in mi dalo vedeti, da je bila z mojim delom zadovoljna. Ko sva uredili lase še šefinji Sofie, sva z delom zaključili in se podali v prosti popoldan, na sprehod in sladoled še z drugimi sošolci in sošolkami, ki so se prav tako vrnili z dela pri svojih delodajalcih.

Tukaj nas je skupaj dvajset dijakov, štirinajst nas opravlja prakso v različnih frizerskih salonih, dva delata v oglaševalski agenciji, štirje pa ta teden obiskujejo »Workshop Slow Fashion« na šoli CIFP, Las Indias, kjer ustvarjajo modno kreacijo iz odpadnih oblačil.

Tudi današnji dan – tako kot vsi doslej – se je zaključil s prijetnim sestankom vseh dijakov in obeh učiteljic. Na večernih srečanjih si povemo zanimive dogodivščine tistega dne in se velikokrat nasmejimo do solz. Danes sta se do solz nasmejali tudi učiteljici, ko sta slišali zgodbo o telefonskem klicu v Santa Cruz v Kalifornijo (ZDA). 😊

Ana Arnuga