Danes je natanko teden dni, odkar smo prispeli na Tenerife. Doživeli smo veliko dogodivščin, osvojili že kar nekaj znanja in se veliko nasmejali. Delodajalci nam na vsak način želijo predati čim več znanja. Kar nekaj delodajalcev ima precej drugačen urnik kot v Sloveniji. Na polovici delovnika salon zaprejo za dve uri, da v miru pojedo kosilo, in se nato vrnejo v salon.

Do zdaj smo ugotovili, da se priprava stranke na barvanje najbolj razlikuje od naše priprave. Na Tenerifu delodajalci stranki predajo posebno ogrinjalo in jo napotijo v garderobno sobo, kjer si stranka sleče majico ali bluzo in si obleče ogrinjalo.

Naši večerni sestanki so večinoma zelo zabavni. Izmenjujemo si informacije, da bi nam bilo bivanje tukaj čim lažje. Najpomembnejše je to, da si povemo, kaj se nam je zgodilo zanimivega. Danes so naši dijaki (Elena, Catarina, Tadeja in Jaša), ki so obiskovali ‘Slow Fashion Week’, imeli modno revijo. Iz starih oblačil so izdelali zelo lep top in krilo. Naši učiteljici, ki sta prav tako obiskali modno revijo, sta jih zelo pohvalili. Tudi Antonio je z nami podelil zanimivo zgodbo. Njegova šefinja je odšla iz salona in se vrnila z brezdomcem. “Antonio, here is your model,” mu je rekla in on ga je z veseljem ostrigel. Vsi smo bili ponosni.

Danes smo si kupili vstopnice za Loro Parque, živalski vrt na severu otoka, ki ga bomo obiskali jutri. Izleta se že zelo veselimo.

Tina Ferk