Današnji dan, ko nimamo prakse pri delodajalcih, se je začel zelo zgodaj, saj smo se zbudili že ob šestih, da smo ujeli avtobus do mesta Puerto de la Cruz na severu otoka, kjer je znameniti živalski vrt – Loro Parque. Najprej smo si ogledali gorile, pingvine in zelo zanimivo predstavo z morskimi levi. Sledili sta predstavi delfinov in ork, kjer smo se dodobra načudili, kako učljive so živali. Predstava z orkami mi je bila najbolj všeč, saj sem sedel v prvi vrsti z Jašo. Orka naju je zalila z vodo tako, da sva bila oba vsa premočena. Orkam pa nisva bila všeč samo midva … dobro so poškropile in zmočile še ostale sošolce in tudi obe učiteljici. 🙂

V odmoru smo šli skupaj na vaflje, ki so bili za svojo ceno zelo slabi, se za silo posušili in nadaljevali z ogledi. Nazadnje smo si ogledali še predstavo s papigami, ki je bila tudi zelo zanimiva.

Nato smo se razdelili v dve skupini saj so nekateri še želeli ostati v živalskem vrtu, drugi pa smo odšli na plažo s črno vulkansko mivko, valovi in s pogledom na vulkan Pico del Teide. Skakanje v valove nam je bilo zabavno in imeli smo se zelo lepo. Po kopanju smo se preoblekli in se odpravili na pot do univerzitetnega mesta San Cristóbal de La Laguna, kjer smo se sprehodili po mestu in še nekaj pojedli. Po dolgem dnevu smo se utrujeni odpravili domov. V apartmaju smo se poslovili od učiteljic, ki se jutri vračata v Slovenijo.

Antonio Valentan