DAN 9

Danes je bil naš deveti dan v prelepem mestu Side. Po dolgem in napornem delovnem tednu smo si privoščili daljši spanec, ki nas je napolnil z energijo za nov dan.

Po zajtrku smo se nekateri odpravili na kopanje in sončenje ob hotelskem bazenu, drugi pa na prelepo peščeno plažo. V prijetnem popoldnevu smo se odločili skupaj pripraviti okusno kosilo, ki nas je okrepilo za napeto igro odbojke na plaži. Sestavili smo ekipe in pričeli z igro. Vladalo je dobro vzdušje in tekmovalnost. Ekipa s profesorjem Damijanom Visočnikom in dijaki 3. bGO, je po razburljivi tekmi zmagala, kar je povzročilo val veselja in navdušenosti. Med igro so nas obiskali tudi potepuški psi. S svojo prisrčnostjo so hitro osvojili naša srca.

Žal pa ni šlo vse po načrtih, saj so nas grdo pregnali z ležalnikov. Zaradi tega smo morali vse svoje stvari odložiti na moker pesek ob igrišču. Kljub temu smo ohranili dobro voljo in nadaljevali s prijateljsko igro. Po končani igri smo se osvežili v morju ob sončnem zahodu. Prijetno smo se ohladili za vzpon po poti proti hotelu, kjer smo si privoščili izjemno večerjo.

Večer smo sklenili z obiskom bližnjega bara, kjer smo si ogledali finale lige prvakov in strastno navijali. Navijaška energija je bila nalezljiva, vsak gol in vsaka napeta akcija sta v nas vzbujala vznemirjenje in odlično počutje.

Zoja Altbauer in Zoja Vrabl