DAN 10

 

Po naporni in neprespani noči zaradi ogleda nogometne tekme smo se pred hotelom zbrali ob 9. uri. Odpravili smo se na izlet v Alanyo. Ogledali smo si ruševine gradu, nato pa smo obiskali tamkajšnjo mošejo. Po krajšem odmoru smo se ustavili na razgledni točki, od koder smo videli celotno mesto Alanya. Na poti do središča mesta smo obiskali manjšo jamo. Za kosilo smo jedli značilne turške jedi, ki so bile zelo okusne. Mesto Alanya je bila zanimivo, a smo zaradi vročine iskali senco. Trgovine so ponujale prijeten hlad. Na bazarju se nam je ponujala velika izbira oblačil, sladic, čajev … seveda vse »original«. Prodajalci so bili zelo prijazni in gostoljubni, večkrat so nam tudi zastonj postregli lokum in turški čaj.

Ob 17. uri smo se utrujeni od vročega dne odpeljali nazaj v Side. Spanec je premagal marsikoga od nas. Pozno popoldne smo zaključili s kopanjem v prijetno toplem morju in igranjem odbojke na mivki. Ker je turško sonce začelo zahajati, smo odšli v hotel, kjer so nas pričakale testenine z zelenjavo naše kuharske mojstrice Maide, ki so nam izvrstno teknile. Sledil je sprehod do nam zelo ljubega bara, kjer si običajno privoščimo limonado in zaplešemo na glasbo. Ob 22.00 je sledil povratek v hotel, saj nas čaka nov delovni teden.

Danes smo se imeli izvrstno, saj smo ga preživeli v družbi prijateljev na toplem soncu. Bilo je zanimivo, ker sta se nam pridružili še gospa ravnateljica in profesorica Mojca Krajnčič.

 

Maida Mujaković in Jan Majer