DAN 11

 

Po aktivnem in zanimivem vikendu se je težko vrniti v vsakdanje obveznosti. V nedeljo sva preživeli čudoviti dan v mestu Alanya, danes pa sva se ponovno vrnili na delovno mesto, kjer je bilo zelo veliko strank, saj so se pripravljale za poroke in druge pomembne dogodke. Z opazovanjem in pomočjo sva se naučili veliko novega. Delodajalec je naredil čudovito speto pričesko, ki sva jo kasneje tudi medve naredili druga drugi.

Skupna odločitev za popoldne je bila, da si privoščiva nekaj razvajanja, zato sva se odpravili v hotel Horus Paradise. Ta luksuzni hotel je znan po svojih »wellness« storitvah, ki vključuje tudi »hamam«. »Hamam« je že stoletja znana savna v Turčiji, kjer se lahko sproščaš. Po sprostitvi v vroči sobani sledi piling, ki naredi kožo svežo in gladko in je popolna priprava za »foam« masažo. Obdan s peno se počutiš kot v sanjah. Po vodni kopeli sledi masaža celotnega telesa, ki te sprosti in ponese v svet sanj. Maserke poskrbijo, da so  mišice popolnoma sproščene in občutki napetosti po napornem delu izginejo. Na obraz za pol ure nanesejo osvežujočo masko in v sprostitvenem kotičku postrežejo z zelo dobrim vročim čajem. »Hamam« pripravi telo na vroče turško podnebje.

Zvečer smo se z ravnateljico in učitelji dobili na plaži, kjer smo imeli kratek sestanek, nato pa odigrali še tri sete odbojke. Naš zvesti štirinožni prijatelj, budni spremljevalec dogajanja na plaži, je tudi tokrat poskrbel za odnašanje naših natikačev in skoraj postal naš sedmi igralec odbojke.

Dan se je zaključil z dobro večerjo.

 

Iyi geceler (Lahko noč)

 

Kaja Semenič in Ema Kovač