DAN 12

 

Po noči, polni bojev s komarji, smo se končno uspeli nekoliko naspati in se prebudili okoli osme ure zjutraj. Po skupnem zajtrku smo se odpravili na delovna mesta. Danes sem se lotila čiščenja delavnice, medtem ko so ostali zamenjali oblačila na lutkah in poskrbeli, da je bila predstavitev novih izdelkov brezhibna.

Med delom sem sodelavce prosila za pomoč pri popravilu zadrge na mojih hlačah, saj se mi je zadrga prejšnji večer strgala. Skupaj smo uspešno zamenjali zadrgo, kar je bilo zame veliko olajšanje.

Tudi ostali so na delovnih mestih večinoma spremljali proces dela ali pa opravljali že skoraj rutinsko delo.

Za kosilo smo imeli preprost obrok – riž z okusno mesno omako in krompirjem. Obrok je bil zelo nasiten. Danes smo z delom končali eno uro prej.

Ko sem se vrnila domov, sem bila precej utrujena. Ker sem bila prva v sobi, sem imela še čas za počitek.

Učiteljica in ravnateljica sta danes preverili sobe in bili zadovoljni. Čeprav si metlo izposojamo, nam nekako uspeva apartmaje sproti počistiti. Po skupinah smo se pogovarjali o delu pri delodajalcih, naših obveznostih in počutju.

Preostanek dneva smo preživeli na plaži ob kozarcu osvežilne pijače in uživali v sveži morski vodi, ki nas je prijetno ohladila po vročem dnevu. Naš hotel leži na krasni lokaciji, saj smo zelo blizu morja.

Za večerjo smo si privoščili sladico. Maida je spekla okusen burek, ki je marsikomu od nas zelo teknil. Ko smo se vrnili v hotel, smo še nekaj časa preživeli skupaj, se pogovarjali in smejali do poznih nočnih ur, saj zaradi popoldanskega počitka in toplih večerov ne uspemo hitro zaspati.

 

Nika Predikaka in Majla Keren