DAN 15

Končno je tukaj petek, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Na delovnem mestu so Žana, Zoja, Lara in Majla lepile plakate na različne plošče. Ker so ob delu postale lačne, jim je prijazna vodja podjetja skuhala kosilo.

Dan je bil zelo vroč, temperatura se je povzpela vse do 40 stopinj. Hoteli smo se osvežiti v bazenu ali morju, vendar je bilo zelo vetrovno, saj so bile napovedane peščene nevihte. V bližnjem Managavatu je gorelo, zato so preventivno izklopili elektriko v celotni regiji. Veter je počasi pojenjal in strah o nevihti je bil odveč, zato smo se na koncu le lahko osvežili v bazenu.

Zvečer je sošolka Maida spekla burek za vse dijake in profesorici. Burek je bil slasten. Vsi smo bili zelo zadovoljni; tudi Turki so ga pohvalili. Ker smo bili nekateri še zmeraj lačni, smo šli na večerjo v Steak Hause, kjer je natakar Zojo izzval v pokušnjo pekočih omak. Ker ji nobena omaka ni bila preveč pekoča, jo je začudeni natakar vprašal, če je prepričana, da je iz Slovenije, saj imajo prav Turki radi pekoče jedi.

 

Ane-Marie Perko in Žana Novak